Sbírka na pomoc lidem zasaženým přírodními katastrofami

Diecézní charita Brno vyhlašuje sbírku na pomoc lidem zasaženým přírodními katastrofami na Hodonínsku a Břeclavsku.

Děkujeme všem, kteří již přispěli!

Nové auto pro charitu

nové sociální vozidloVe čtvrtek 27. 5. 2021 převzala Charita Kopřivnice od firmy Kompakt s.r.o. osobní automobil Dacia Dokker. Vozidlo bude sloužit pro poskytování terénní pečovatelské služby v obcích kopřivnického regionu, kde tato charita působí. Finance na pořízení tohoto vozu poskytlo několik desítek sponzorů, jejichž loga jsou umístěna na karosérii. Díky těmto štědrým dárcům se pečovatelská služba může dostat k mnoha seniorům, či zdravotně postiženým, pro které by jinak byla nedostupná. S ohledem na současná epidemiologická opatření proběhlo předání vozu bez přítomnosti sponzorů. Charita, ústy svých zástupců, vyjádřila poděkování firmě Kompakt, i všem, kdo se na pořízení vozidla podíleli.

Výsledky letošního ročníku Tříkrálové sbírky

Na tomto místě najdete výsledky letošního ročníku v jednotlivých obcích. Pokud zde svou obec nenajdete, nejsou prozatím oficiální výsledky známy.

Tříkrálová sbírka 2021

TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA VE FYZICKÉ PODOBĚ JE SICE JIŽ UKONČENA, ON-LINE KOLEDOVÁNÍ ALE POTRVÁ AŽ DO 30. 4. 2021!

Koleda bude online

Vzhledem k aktuální epidemiologické situaci a celostátně přijatým opatřením rozhodlo vedení Charity Česká republika, že po dobu trvání pátého stupně PES kolednické skupinky do ulic nevyrazí.

Požár zničil chráněné dílny v Koblově. Pomozte nám najít náhradní prostory a zachovat provoz dílen.

Pomozte nám zachovat provoz chráněné dílny, kterou provozuje Charita Hrabyně.

Hledáme náhradní prostory, kde bychom mohli fungovat do té doby, než dáme všechno do původního stavu.

Děkujeme za podporu!

Charita vyhlašuje Sbírku pro Česko: Na vlně pomoci proti bezmoci!

Matka samoživitelka musela po uzavření škol zůstat se dvěma malými dětmi doma. Místo mzdy dostane 60 procent svého běžného příjmu v podobě ošetřovného. Díky dotovaným obědům měly dřív děti možnost naobědvat se ve školní jídelně, teď jí pro ně chybějí peníze na jídlo. Mohla by požádat o zvýšení výživného, ale soudy omezily svou činnost. Navíc se bojí, že přijde o práci.

Poděkování koledníkům

V sobotu 15. 2. 2020 se uskuteční tradiční "Poděkování koledníkům".

Děkujeme za Vaši štědrost!

Díky štědrosti dárců a ochotě koledníků se v Moravskoslezském kraji a v části Jesenicka vykoledovalo do kasiček přes 20 milionů korun. Vybrané prostředky budou pomáhat těm nejpotřebnějším.

Poděkování připojují také ostravsko-opavský biskup František a ředitel Diecézní charity Lukáš Curylo.

Výsledky tříkrálové sbírky

Dnešním dnem je počítání pokladniček ukončeno. Váš tip?